Workshop samba

  • Leer samba spelen in één middag of een avond.
  • Een feestelijke ontvangst, bruisend drankje en Braziliaans hapje.
  • Ruim 3 uur sambapercussie spelen op officiële samba-instrumenten.
  • Les van 2 bandleiders en een aantal bandleden.
  • Uiteraard krijg je ook nog gehoorbeschermers van ons!
  • Koffie of thee met cake in de pauze.
  • Locatie in overleg.
  • Hierna ben je nog dagen aan het natrommelen.

Wat is dat, sambapercussie?
Het carnaval van Rio in Brazilië is het beroemdste van de wereld. De opzwepende muziek heet samba, gespeeld op heel grote stoere trommels en pittige kleinere trommels, shakers, bellen…het swingt de pan uit! En onze BooomBassTic!-workshop is jouw kans om zelf op die trommels te spelen.

Kan ik dat wel?
Kun je geen noot lezen, en heb je nog nooit getrommeld? Juist voor beginners en mensen met een beetje percussie-ervaring is deze workshop een mooie gelegenheid kennis te maken met sambapercussie in zogenoemde bateriastijl. Dus in een groep van 20 of meer percussionisten! Onder leiding van Dominique en Alan, twee ervaren en enthousiaste bandleiders (Mestres) van BooomBassTic!, zet ook jij samen met andere spelers in no time een swingende groove neer. Braziliaans carnaval op Nederlandse bodem. Hierbij krijg je ondersteuning van ervaren spelers uit de band. Dat wordt swingen!

Leeftijd deelnemers
Deze workshop is geschikt voor mensen vanaf 14 jaar. Overtref jij de oudste deelnemer tot op heden? 78 jaar!
Kinderen/jongeren tot 14 jaar beleven meer plezier aan een op maat gemaakt programma. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Wat gaan we doen?
De workshop start met een korte uitleg over de verschillende trommels (percussie-instrumenten). Daarna kun je ze zelf uitproberen. Na 4 proefrondes kies je het instrument dat je het leukste vindt.

Stap voor stap leer je het ritme dat bij jouw instrument hoort. We bouwen het geleidelijk op. Door naar elkaar te kijken, te luisteren en te ‘voelen’, leren we je hoe de afzonderlijke ritmes in elkaar grijpen. Je ontwikkelt zo je ritmegevoel en daagt je muzikale gehoor uit.

Als het patroon eenmaal loopt, maken we het wat interessanter door een vraag-antwoord-spel met de bandleider of tussen instrumentsecties. Ook leer je een aantal ‘breaks’. Op aanwijzing van de bandleider speelt de band gedurende 4 maten of 8 maten een ander patroontje. Dat is ook een moment om er wat extra humor in te gooien! BooomBassTic! daagt je uit om er iets geks van te maken.

Moeilijk? Nee, sterker nog, je zult er versteld van staan… Voor je het weet speel je samen met de andere deelnemers een swingende samba. We beloven je: aan het eind van de workshop waan je je op een Braziliaans carnavalsfeest. Samba spelen is pure passie en voor iedereen toegankelijk.

Locatie van de sambaworkshop
De locatie is altijd in overleg. BooomBasstic! regelt de zaal of wij komen naar de locatie van je keuze. Allemaal te bespreken!

Hoeveel kost een sambaworkshop?
Neem voor prijzen contact op met Dominique: info@booombasstic.nl.

Meespelen in een sambaband
Wil je na de workshop nog vaker spelen? Heb je het sambavirus te
pakken? Blijk je talent te hebben, pak je patronen snel op, ben je ritmisch en kun je lachen én meebewegen én spelen tegelijk? Dan is een plek in onze sambaband wellicht iets voor jou! Bespreek de mogelijkheden met een van onze bandleiders.

Huur een sambaband voor je evenement