Over sambaband BooomBassTic!

BooomBassTic! uit Utrecht heeft 17 leden met een passie voor de opzwepende beats van samba en percussie. Onze sambaband speelt swingende muziek waarbij niemand stil kan blijven staan. We gaven al ruim 200 knallende optredens met een komische twist. 

Hoe het allemaal begon

Hoe is BooomBassTic! nou helemaal ontstaan? Nou, in 2009 besloten bandleiders Alan Koning en Dominique Stooker samen een Braziliaanse percussieband op te richten. Alan: “Wij speelden allebei al in een Utrechtse sambaband en hebben elkaar via dat wereldje leren kennen. We waren beiden toe aan een nieuwe uitdaging en besloten onze krachten en passie voor samba en percussie te bundelen.”

Groepsfoto Sambaband BooomBassTic! uit Utrecht

Eind april 2009 spraken Alan en Dominique af op een Utrechts terras, mét enkele andere sambaspelers. “Twee weken later was in Hoograven onze eerste repetitieavond. Met zo’n 15 mensen hebben we toen de basis gelegd van BooomBassTic! We groeiden uit tot een enthousiaste sambaband met 30 spelers en onze eigen identiteit”, aldus onze bandleider Alan.

Samba in Utrecht en daarbuiten

Het allereerste optreden van BooomBassTic! was bij voetbalvereniging Maarssen. In de 10 jaar daarna verzorgden we 172 optredens. Bandleider Dominique Stooker: “We speelden ooit bij Heineken, in Harlingen tijdens de Visserijdagen, bij De Berenkuil met Marco Borsato samen en bij de Sportprijs Utrecht. Utrechters kunnen ons ook hebben gezien tijdens het Midzomergracht Festival, de Sinterklaasintocht, het Uitfeest op de Neude of in een hijskraan boven Hoog Catharijne. Gaaf toch?”

We komen ook graag bij jou een sambafeestje bouwen!

Sambaband BooomBassTic Midzomergracht Festival Utrecht

Huur een sambaband voor je evenement